Recepty | Tesco

Pečená morka s brokolicou

Pečená morka s brokolicou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 4 hod. 50 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 celá morka alebo morčacie stehná
  • 1 trs vetvičiek tymianu
  • 2 citróny
  • 1 brokolica
  • 8 veľkých mrkiev
  • 100 g masla
  • 2 citróny
  • soľ, korenie a olivový olej

Postup 

Morku osolíme a okoreníme, dutinu naplníme tymianom a citrónom. Rúru predhrejeme na 80 – 90 stupňov a morku v nej pomaly pečieme, kým mäso nedosiahne teplotu 70 stupňov. Zachová si tak maximálnu šťavnatosť. Morku vyberieme, rúru rozpálime na maximum a opečieme kožu do chrumkava. Hotové jedlo necháme odpočívať minimálne 10 minút na teplom mieste, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Brokolicu rozdelenú na hlavičky tri minúty povaríme v osolenej vode, potom krátko restujeme v rozpustenom masle. Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a pod pokrievkou opekáme na masle, pokiaľ nie je al dente. Všetku zeleninu ochutíme soľou a korením.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pečená morka s brokolicou

Pečená morka s brokolicou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.