Recepty | Tesco

Lososový tatarák so sezamovým olejom

Lososový tatarák so sezamovým olejom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 20 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 200 g čerstvého alebo údeného lososa
  • 1 limetku
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • čerstvý koriander
  • čierny sezam alebo ľanové semienka
  • čerstvé čili
  • soľ

Postup

Údeného lososa nakrájame najemno ako pri príprave tatárskeho bifteku. Citrusové ovocie poriadne umyjeme a z každého nastrúhame troška kôry (z každého 1 ČL). Lososa v miske zmiešame s kôrou, pridáme olej, nasekaný koriander, sezam a chilli podľa chuti. Dochucovať soľou takmer netreba, lebo údený losos je dosť slaný.


Citrónovú šťavu nepridávame, aby nám „tatarák“ nezmenil farbu. Na tanieri si každý môže svoju porciu dochutiť pomarančovou alebo limetkovou šťavou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Lososový tatarák so sezamovým olejom

Lososový tatarák so sezamovým olejom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.