Recepty | Tesco

Losos s vianočným korením

Losos s vianočným korením

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 1 hod. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • veľkú filetu z lososa
    (cca 700 g)
Na marinádu:
  • 1 lyžičku soli
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice medu
  • 1 pomaranč (kôru aj šťavu)
  • 2 lyžice sekaných vlašských orechov
  • štipku čili
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžičku perníkového korenia (zmes zo škorice, klinčekov, badiánu...)

Postup

Filety z lososa potrite omáčkou, ktorú si pripravíte osobitne v miske alebo mažiari. Zmiešajte soľ, korenie, med, pomarančovú kôru, šťavu, orechy, olivový olej a čili. Rybu, okrem kože, potrite hrubšou vrstvou pesta a vložte ju do olivovým olejom vymastenej zapekacej misy. Pridajte kolieska pomaranča a cez noc marinujte v chladničke. Pečte v rúre pri teplote 200 ˚C asi 30 minút (na prvých 20 minút misu zakryte alobalom). Táto delikátna rybka má byť stále v strede ružová a šťavnatá. Podávajte ju s pečenými zemiakmi, no výborne chutí aj so sladkými zemiakmi, ktoré sa pripravujú rovnako ako klasické.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Losos s vianočným korením

Losos s vianočným korením

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.