Recepty | Tesco

Kuracie stehná Piri-piri

Kuracie stehná Piri-piri

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 90 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 4 celé kuracie stehná
  • 2 jarné cibuľky
  • pár lístkov čerstvého oregana
  • sušené čili
Na marinádu:
  • 1 červená paprika
  • 2 sušené čili papričky
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme dohladka. Kuracie stehná jemne narežeme, potrieme marinádou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút alebo ideálne cez noc.

Rúru potom rozohrejeme na 180 °C. Kura vyberieme z chladničky, marinádu zotrieme z mäsa a odložíme ju bokom.

Stehná sprudka opečieme narezanou kožou nadol na panvici. Opekáme približne 5 – 7 minút. Potom stehná preložíme na plech, pridáme jarné cibuľky nakrájané na väčšie kusy, podlejeme ich odloženou marinádou a pridáme približne pohár vody.

Kura pečieme približne 45 – 60 minút, kým nie je úplne hotové. Počas pečenia občas podlejeme vodou tak, aby sa marináda nepripiekla, ale vytvorila jemnú omáčku.

Podávame posypané trochou sušeného čili a čerstvým oreganom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Kuracie stehná Piri-piri

Kuracie stehná Piri-piri

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.