Recepty | Tesco

Krevety na masle a cesnaku

Krevety na masle a cesnaku

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 40 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 400 g nevylúpaných alebo vylúpaných kreviet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 125 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup

Krevety rozmrazíme – môžeme ich opláchnuť pod tečúcou vlažnou vodou v sitku. Na panvici alebo vo woku rozohrejeme olej s polovicou masla. Vhodíme odkvapkané krevety a za stáleho miešania smažíme, kým zružovejú a získajú zlatistú farbu. Zmiernime plameň, vhodíme zvyšok masla, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna, premiešame a odstavíme.


Do hotových kreviet primiešame posekanú čerstvú petržlenovú vňať. Podávame s čerstvou bagetou, ktorú namáčame vo výpeku – ten predsa chutí najlepšie :)


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Krevety na masle a cesnaku

Krevety na masle a cesnaku

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.