Recepty | Tesco

Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 min. 6 – 8

Čo budeme potrebovať

  • 250 g veľkých červených jahôd (môžeme použiť aj kombináciu s iným ovocím)
Na pesto:
  • hrsť čerstvej mäty
  • 2 lyžice orieškov podľa chuti (mandle, vlašské, lieskovce)
  • šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice hnedého cukru

Postup

Ovocie si nakrájame na čo najtenšie plátky a vejárovito ho uložíme na servírovací tanier. V mažiari alebo kuchynskom procesore zmixujeme mätu, oriešky, citrónovú šťavu a hnedý cukor na omáčku. Dávame pozor, aby nebola rozmixovaná na kašu, ale aby v nej ostali kúsky orieškov. Touto hotovou omáčkou prelejeme pripravené ovocie. Podávame samostatne alebo so šľahačkou či jogurtom ako ľahký dezert po jedle.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.