Recepty | Tesco

Hubový perkelt so pšenom

Hubový perkelt so pšenom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 45 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 250 g pšena
  • 300 g húb podľa chuti (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky...)
  • 1 lyžica mäkkého masla alebo olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 5 ks sušených paradajok
  • 1 hrnček kukurice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymián
  • 250 ml smotany (alebo rastlinnej napr. mandľovej či kokosovej)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Na masle na panvici opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme huby, ktoré sme si nakrájali podľa veľkosti – na polovicu alebo na väčšie kúsky. Orestujeme z každej strany, posolíme, pokoreníme, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky, kukuricu, vetvičku tymiánu a podlejeme smotanou. Prikryté dusíme 15 minút. Netreba zahusťovať. Podávame s pšenom, ktoré si uvaríme rovnako ako ryžu, ale pred varením ho musíme 2x opláchnuť v horúcej vode, aby sme ho zbavili horkej chuti. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Hubový perkelt so pšenom

Hubový perkelt so pšenom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.