Recepty | Tesco

Hubová štrúdľa s parmezánom

Hubová štrúdľa s parmezánom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 50 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 300 g húb podľa chuti a sezóny (šampiňóny, hliva, dubák, kuriatka)
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 1 červená cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 vajcia
  • čerstvý tymian
  • čerstvá pažítka
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 150 g parmezánu
  • sezam na posypanie

Postup

Najemno nakrájanú slaninu orestujeme na panvici, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a huby pokrájané na tenké pásiky. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a 5 minút podusíme. Pridáme 1 vajce a najemno nasekanú pažítku. Cesto vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Na jeho povrch uložíme pripravenú plnku, posypeme nastrúhaným parmezánom a zvinieme do rolky. Konce zahneme, aby plnka nevytiekla, potrieme vajcom a posypeme sezamom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečieme asi 30 minút. Vychladnuté krájame na plátky a podávame ako ľahšiu večeru či olovrant.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Hubová štrúdľa s parmezánom

Hubová štrúdľa s parmezánom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.