Recepty | Tesco

Gerbaud torta

Gerbaud torta

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 1 hod. 30 min. 6 – 8

Čo budeme potrebovať

  • 100 g čokolády na varenie alebo horkej
  • 50 g masla
  • 120 g vlašských orechov
  • 200 g kvalitného marhuľového lekváru
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g krupicového cukru
  • 200 g rozpusteného tuku na pečenie
  • 1 štipka soli
  • 20 g droždia
  • 350 g hladkej múky
  • 100 ml mlieka

Postup

Z droždia, lyžičky cukru, lyžice múky a trošky mlieka vymiešame kvások, ktorý necháme podkysnúť. Do kvásku pridáme zvyšnú múku, cukor, soľ, vajce a mlieko a všetko spolu zmiešame a zapracujeme tak, aby nám vzniklo nelepivé cesto. Hneď z neho vyváľame tri pláty veľké približne 25 × 35 cm. Na plech s papierom na pečenie položíme jeden plát. Potrieme ho polovicou marhuľového lekváru a posypeme polovicou nastrúhaných orechov a cukru. Navrch položíme druhý plát a postup opakujeme. Následne všetko prikryjeme tretím dielom cesta. Rez poprepichujeme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 45 minút. Vychladnutý múčnik polejeme čokoládovou polevou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Gerbaud torta

Gerbaud torta

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.