Recepty | Tesco

Francúzska cibuľačka na víne

Francúzska cibuľačka na víne

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 1 hod. 40 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 500 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1,5 l vývaru alebo bio bujónu
  • 250 ml bieleho vína
  • 2 bobkové listy
  • 4 stonky tymianu
  • biele pečivo alebo bageta
  • 100 g parmezánu
  • soľ, čierne korenie

Postup

V hrnci rozpálime olej a maslo. Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak a trstinový cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 20 – 30 min., kým nebude mať cibuľa úplne hnedú karamelovú farbu. Vtedy prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením a premiešame. Pridáme bobkový list a tymian, privedieme k varu a necháme na miernom ohni približne 45 min. Polievku nalejeme do misiek, navrch poukladáme kúsky bagety, všetko zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Francúzska cibuľačka na víne

Francúzska cibuľačka na víne

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.