Recepty | Tesco

Extra štipľavé rebierka

Extra štipľavé rebierka

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 90 min. 4

Čo budeme potrebovať

Suroviny:
  • rebierka bez tuku nakrájané na šírku 10 mm (zhruba 2 kg)
  • soľ
  • korenie (podľa vlastnej chuti)
Barbecue omáčka na marinovanie a potieranie:
  • 1 cibuľa
  • 2 – 3 PL olivového oleja
  • 1 hrnček paradajkového pretlaku
  • 2 – 3 PL marhuľovej marmelády
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • ½ hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 – 3 PL medu
  • 1 ČL sladkej papriky
  • ½ ČL čili
  • 1 PL horčice
  • 3 – 4 lyžice jablčného octu (prípadne obyčajného) podľa chuti
  • 4 PL melasy

Postup

Rebierka pre grilovaním alebo pečením nevaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme paradajkový pretlak, marmeládu, sójovú omáčku, med, pomaranč, sladkú papriku, čili, horčicu a ocot. Je dôležité, aby chuť paradajkového pretlaku neprebíjala chuť ostatných ingrediencií.


Varíme pomaly asi 20 minút do zhustnutia, na záver môžeme ešte rozmixovať ponorným mixérom, naliať do skleného pohára a uložiť do chladničky, kde hotová omáčka vydrží niekoľko dní. Použiť ju môžeme napríklad aj na krídelká alebo iné druhy mäsa či zeleniny. Rebrá najprv osolíme, okoreníme a necháme cez noc odležať v chladničke. Na druhý deň ich vyberieme a potrieme pripravenou omáčkou.


Grilujeme pomaly z každej strany a pravidelne potierame BBQ omáčkou. Podľa hrúbky rebier bude pečenie trvať zhruba 60 – 90 minút.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Extra štipľavé rebierka

Extra štipľavé rebierka

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.