Recepty | Tesco

Burgundské hovädzie na zelenine

Burgundské hovädzie na zelenine

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 3 hod. 30 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg hovädzieho zadného
  • 120 g prerastenej slaniny
  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • 1 veľkú červenú cibuľu
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml bujónu alebo vývaru
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymián
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • petržlenovú vňať na posypanie

Postup

Mäso nakrájame na väčšie kúsky a v hlbšom hrnci na olivovom oleji ho orestujeme. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme slaninu a na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme mäso, všetko poprášime múkou a dôkladne premiešame. Do hrnca vlejeme víno a vývar tak, aby bolo mäso zaliate. Pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak, tymián, dochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme a dusíme: v tlakovom hrnci 1 hodinu, v klasickom hrnci cca 2 – 3 hodiny alebo pečieme v rúre na cca 150 ˚C 2 – 3 hodiny. Do hotového jedla pridáme lyžicu masla, premiešame a dochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Hotové jedlo podávame s čerstvou bagetou, ryžou alebo hustou zemiakovou či zelerovou kašou.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Burgundské hovädzie na zelenine

Burgundské hovädzie na zelenine

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.