Recepty | Tesco

Bravčové karé na cibuľke

Bravčové karé na cibuľke

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 4 – 6 plátkov bravčového karé bez kosti
  • 2 stredne veľké červené cibule
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 ml čierneho piva
  • 3 PL oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • 200 g bulguru
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup

Bulgur zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme soľ, 1 PL oleja a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Občas premiešame, a keď sa voda odparí, bulgur bude uvarený. Do bulguru pred podávaním zamiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu na mesiačiky a cesnak nadrobno. Na panvici najprv opečieme slaninu, kým nebude chrumkavá. Prebytočný tuk odstránime a pridáme cibuľu, ktorú za občasného miešania asi 5 minút restujeme. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a podlejeme pivom. Alkohol necháme vypariť a celú zmes necháme ešte chvíľu dusiť. Bravčové karé osolíme, okoreníme a z každej strany ho opečieme na troche oleja.

Na tanier dáme bulgur, plátky mäsa, opečenú cibuľku so slaninou a podlejeme výpekom.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Bravčové karé na cibuľke

Bravčové karé na cibuľke

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.