Recepty | Tesco

Bravčová panenka s bryndzou

Bravčová panenka s bryndzou

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 35 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 500 g bravčovej panenky (vcelku)
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 125 g bryndze
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • korenie
  • soľ

Postup

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.

Mäso umyjeme a osušíme. Potrieme ho olivovým olejom a okoreníme zo všetkých strán. Rozpálime si panvicu, panenku osmažíme z každej strany približne jednu minútu a dáme ju dopiecť do rúry na cca 8-9 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle do zlatista. Pridáme bryndzu, ktorú rozpustíme s cibuľou. Prilejeme smotanu a prevaríme minútku na hustú omáčku. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Zatiaľ sa nám pripravila panenka. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme ju odpočinúť 10 minút na tanieri. Potom ju už len nakrájame na plátky a zalejeme omáčkou. Ako príloha sa hodí ryža alebo pečené zemiačiky.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Bravčová panenka s bryndzou

Bravčová panenka s bryndzou

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.